dimecres, 13 de febrer del 2008

NUET APOSTATA


(Extret de la web d'EUiA):

El candidat d´ICV-EUiA critica el govern de Zapatero per ser “el que més favors ha fet a la institució”

El senador i candidat d´ICV-EUiA per Barcelona a les generals del 9 de març, Joan Josep Nuet, ha iniciat avui els tràmits per a la seva apostasia, és a dir, per tal de deslligar-se completament de l´Església Catòlica i per demanar que s’anul·lin les seves dades de l’arxiu d’aquesta institució. Una mesura que Nuet ha portat a terme per protestar contra la campanya ultraconservadora que està protagonitzant la jerarquia eclesiàstica contra els drets de ciutadania, especialment en aquesta precampanya electoral.

Acompanyat pel dirigent d´EUiA de Barcelona, Toni Salado, Nuet ha entregat la documentació legal necessària per a demanar l´apostasia al Bisbat de Barcelona. Després de rebre el registre de la seva petició per part de la Vicaria, el candidat ha detallat les raons que l´han portat a fer aquest pas, i ha animat “a tots aquells que diuen prou als privilegis que l´Església Catòlica té al nostre país a fer aquest tràmit i deslligar-se de la institució”. En aquest sentit, ha expressat el seu malestar “per una jerarquia eclesiàstica que demana el vot per a la dreta, que està finançada per tots els espanyols, que manté els seus privilegis”.

Nuet, que ha anunciat que aquests tràmits també els farà a l´Arquebisbat de Tarragona, diòcesi on pertany la parròquia on va ser batejat, ha criticat el govern de Zapatero “per haver estat el que més favors ha fet a l´Església Catòlica, i el que més s´ha doblegat a les seves exigències. Una actitud que ha fet envalentonar la jerarquia eclesiàstica que ara no en té prou de voler controlar-ho tot”. En aquest sentit, ha assegurat que si IU i ICV-EUiA “som claus per al futur govern central, farem que es trenqui el Concordat amb l´Església i exigirem un estat verdaderament aconfessional i laic”.

A més del document legal de sol·licitud d´apostasia, Nuet ha adjuntat un decàleg de les raons per les quals ha decidit deslligar-se totalment de l´Església Catòlica. Us l´adjuntem a continuació:

1.Per l´ofensiva de la Jerarquia Catòlica perquè votem a la dreta. Per un Concordat Església-Estat preconstitucional.

2.Perquè ens costen 5000 milions d’euros anuals que paguem tots i totes.

3.Perquè culpen les dones que per desgracia han d´avortar.

4.Perquè no reconeixen el dret de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals a ser com són.

5.Perquè ens volen imposar un sol model de família.

6.Perquè no accepten la lliure utilització de mètodes anticonceptius.

7.Perquè no volen parlar de diàleg com a solució a la violència al País Basc.

8.Perquè volen imposar un model educatiu basat en l´adoctrinament i sense base científica convertint l´escola en centre de culte.

9.Perquè volen frenar la lliure investigació biomèdica que pot curar moltes malalties.

10.Perquè no permeten morir dignament a les persones que així ho sol·liciten.