dilluns, 17 de novembre del 2008

EUiA VETARA ELS PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT AL SENAT

El coordinador general d’EUiA, ha dit avui que després de mantenir una conversa amb el senador d’EUiA, Joan Josep Nuet, han pres la decisió de “vetar” els pressupostos de l’Estat al Senat “pels seus continguts”, ja que segons el dirigent d’EUiA “no responen a la crisi”, i per pràctiques “mentideres”, en referència al no compliment dels compromisos per part de l’Estat amb el finançament per a Catalunya.

Miralles ha dit que “a un govern amic se’l vota, però que a un govern mentider se’l veta”

Miralles ha dit que la reunió de Washington “no ha donat solucions a la crisi del capitalisme, ni s’ha refundat, sinó que els assistents han posat pedaços a la situació econòmica actual”. Miralles ha dit que “la filosofia dels EEUU ha barrat el pas a l’establiment de mecanismes de control i de regulació”, substituint aquests per recomanacions d’autoregulació i supervisió.

La crisi no està ben diagnosticada a la cimera, i si la “diagnosi no està ben feta, no es poden trobar els remeis adequats”, ha dit Miralles. El dirigent d’EUiA ha criticat que s’encarreguin solucions al Fons Monetari Internacional (FMI) i al Banc Mundial (BM), segons Miralles, “l’origen i la difusió de la crisi” . “És un gran exercici d’hipocresia” ha dit.

El dirigent d’EUIA ha afirmat que “al G- 20 ha agafat de nou protagonisme la proposta del Fons d’Estabilitat Financera, “la qual s’arrossega des del 2001, però, ha afegit que aquí tampoc es concreta”. Miralles ha destacat que al G-20 es demana millorar la transparència, però “sense parlar de què fer amb els paradisos fiscals” i es diu que és important que la crisi no repercuteixi en els països emergents, “però s’encomana al FMI i al BM que són els grans desestabilitzadors”

“No s’ha tingut ni la pretensió de refundar el capitalisme: s’han intentat posar pedaços a les goteres”, ha dit Miralles. “El triomf ha estat de Bush, al que han salvat la cara, i el fracàs de la Unió Europea ”, que una vegada més ha demostrat no tenir política comuna i saber-la defensar en temes tan urgents i importants, ha afegit el dirigent d’EUiA. Miralles ha destacat que “la reunió de veritat serà la del 30 d’abril de 2009” , en la que Obama ja serà president dels Estat Units.

(Extret de la web d'EUiA)