dilluns, 22 de desembre del 2008

ZAPATERO HA DE COMPLIR ELS SEUS COMPROMISOS AMB CATALUNYA

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha declarat avui que “ja era hora que Zapatero s’hi posés per arribar a un acord en matèria de finançament, perquè la fase en què estem ja no és tècnica, sinó política”. Miralles ha insistit que tant Catalunya com el president del govern espanyol “ens hi juguem molt” en funció de com vagi aquesta “fase final” de negociació.

Tot i considerar “útil” la darrera trobada entre Montilla i Zapatero, el dirigent d’EUiA creu que “encara estem molt lluny de l’acord” perquè “les diferències són grans”. Miralles ha defensat que el model es basi en la població, l’esforç fiscal i l’anivellament. En aquest sentit, ha resumit el posicionament d’EUiA en 5 punts:

1) No s’ha d’acceptar un mal acord.
2) La data del 31 de desembre segueix sent important, de no haver-hi acord en la mateixa, “serà una presa de pèl al poble i a les institucions de Catalunya” per part del govern espanyol.
3) Zapatero ha de complir els compromisos que va prendre en negociar i acceptar l’Estatut, “i no guiar-se per la ‘baronia’ del PSOE” que des d’abans del 9 d’agost ha incrementat la pressió.
4) Qui negocia és el govern català, no CiU, que “amb la seva actitud s’acosta al PP i als barons del PSOE, interessats en què no s’arribi a un acord”. Miralles ha estat contundent: “Segur que el govern català ho farà millor que CiU amb el pacte del Majestic o l’acte de traïdoria de Mas a Catalunya quan va reunir-se sol amb Zapatero”.
5) Si hi ha una proposta acceptable per Catalunya, també serà positiva pel conjunt de les comunitats autònomes.

EUiA vol contribuir a apropar els sindicats i les forces d’esquerres

D’altra banda, el coordinador general d’EUiA ha dit que la formació té la voluntat de contribuir, en aquest 2009, a la col.laboració entre sindicats i forces polítiques d’esquerres. Miralles, que ha felicitat els nous secretaris de la CONC i CCOO Confederal, Gallego i Toxo, ha afirmat: “Junts podem millorar les condicions de vida i laborals de la gent treballadora i fer moure els governs cap a les esquerres”.

Pacte Nacional per a la Immigració i Llei d’Estrangeria, res a veure

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha titllat de “decisió de mal gust” el fet que el govern espanyol hagi modificat alguns continguts de la Llei d’Estrangeria coincidint amb la signatura del Pacte Nacional per a la Immigració a Catalunya. Miralles ha criticat que es limitin les possibilitats de reagrupament familiar “només a partir dels 65 anys” dels progenitors i s’ha preguntat quin criteri ha tingut en compte l’executiu de Zapatero i, en concret, el ministre Corbacho: “Hi ha pares i mares diferents en funció de l’edat?”, ha reflexionat el dirigent d’EUiA qui, precisament, ha participat activament en la consecució del Pacte per a la Immigració en representació del grup parlamentari d’ICV-EUiA. Miralles ha acusat el ministeri de Treball i Immigració de concebre els nouvinguts exclusivament com a “mà d’obra”, enlloc de fer avançar els drets de ciutadania. “Són persones i se’ls ha de garantir el dret a reagrupar-se amb la família”, ha declarat.

L’altre punt de la Llei d’Estrangeria que ha suscitat el rebuig d’EUiA és el manteniment dels centres d’internament: “Nosaltres estem pel seu tancament”, ha deixat clar el coordinador general de la formació. Així, ha anunciat que ha enviat una carta en nom d’EUiA a CCOO i SOS Racisme proposant una trobada el proper gener per tractar aquest tema i seguir treballant plegats.


(Extret web EUiA)

1 comentari:

Anònim ha dit...

DICTAMEN DE LA COMISIÓN DE EXPERTOS

El Pacto Antitransfuguismo decidió remitir el pasado 28 de julio a la Comisión de Expertos Independientes los casos de Firga (Las Palmas de Gran Canaria), Altafulla (Tarragona), Mengíbar (Jaén) y Calonge (Girona). La Comisión ha dictaminado lo siguiente:

- Firgas: Se declara la situación de transfuguismo para el concejal de NCa, los tres concejales del PP, los dos de CCN y el del PIDF.
Resumen del caso: El PSOE denuncia al PP por contar con un tránsfuga de Nueva Canaria, expulsado por su partido. La moción contra el alcalde (23.02.08), de Compromiso por Firgas, es votada por los concejales de PP, Centro Canario, PIDF y Nueva Canaria.

- Altafulla: Señala la conducta del alcalde del PSC reprobable y que vulnera el pacto. No considera tránsfuga al concejal del ABG-EPM.
Resumen del caso: IU denuncia la vulneración por el PSC, PP, AUPA, IDEAL y PAU del pacto contra el transfuguismo ante la moción de censtura contra el alcalde de ABG-EPM, que es votada por los concejales de PSC, PP, IDEAL, AUPA y PAU, de manera que la alcaldía pasa uno de los ediles del PSC. De acuerdo con la denuncia, esta moción sale adelante con la abstención de un concejal no adscrito de ABG-EPM que es nombrado concejal de Turismo.

- Mengíbar: Se declara tránsfuga al edil de IULV-CA, siendo beneficiarios de dicha conducta los concejales del PP y de UDM.
Resumen del caso: El PSOE denuncia al PP. El alcalde del PSOE (partido más votado) es sustituido por el único edil de IU, quien firma la moción de censura con el resto de la oposición (entre otros, 3 concejales del PP). De acuerdo con la denuncia, el concejal de IU es desautorizado desde el primer momento por la formación con la que concurrió a las elecciones.

- Calonge: Se considera tránsfuga la conducta de una concejala del PSC-PM, otro de CCSA y de los ediles de CiU y ERC.
Resumen del caso: El PSC-PM obtiene la alcaldía con el apoyo de su grupo, de los tres concejales de Ciutadans de Calonge i San Antoni (CCSA) y del concejal de San Antoni Independent. Finalmente, resulta elegido un alcalde de CiU con el apoyo de ERC, un concejal de CCSA y otra del PSC-PM.