dimecres, 29 d’abril del 2009

Per a EUiA el debat de política general comença el Primer de Maig

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha declarat avui que “el Primer de Maig és el dia que per a EUiA comença el debat de política general”, doncs “els treballadors i treballadores ens la juguem amb la resposta que es doni al carrers de Catalunya i Espanya”, fent així una crida a la mobilització. El dirigent d´EUiA s´ha referit a les dades de l´atur, que ha qualificat d´esgarrifoses, i ha emplaçat el president Zapatero i el seu govern a estar a l´alçada de la situació i portar a terme els canvis necessaris per a fer front a la crisi des de polítiques d´esquerres. Segons Miralles, això també implica “parar els peus als poderosos i també al governador del Banc d´Espanya, que demanen retallades socials i de drets”.Miralles ha anunciat que el dia internacional de la classe treballadora, que se celebra aquest divendres, EUiA participarà com és l´habitual a la manifestació sindical unitària, i ho farà conjuntament amb ICV, el seu soci de coalició. El seu lema serà ´Sortim al carrer contra la crisi´ i en concret, la militància d´EUiA repartirà al carrer i als centres de treball les seves 10 propostes per a fer front a la crisi.
No a l´actual projecte de LEC
La direcció d´EUiA ha ratificat també avui el NO al text actual de la LEC. Segons Miralles, l´acord al que s´ha arribat “no és un acord de país, sinó d´involució de país pel que fa als drets i deures de la comunitat educativa, a l´escolarització mixta i a les obligacions de les escoles que reben recursos públics” en referència als entres privats. Així, el dirigent d´EUiA també ha dit que el text actual de la llei vulnera el principi d´igualtat, però que espera que en la fase actual de ponència en la que es troba la llei, ICV-EUiA aconsegueixi que es canviï el text per a què es compleixi el que estableix el Pacte Nacional d´Educació.
Finançament
Pel que fa a la qüestió d´un possible acord de finançament entre Govern de l´Estat i la Generalitat de Catalunya, Miralles ha dit que per a EUiA quan abans se signi un acord millor, però ha destacat que l´acord ha de respectar el que estableix l´Estatut. “Val més dir no que acceptar un mal acord”, ha sentenciat.
Pacte Nacional d´Infrastructures
D´altra banda, Miralles ha lloat la contribució de la coalició ICV-EUiA pel que fa al Pacte Nacional d´Infrastructures, tot dient que la feina feta ha permès un canvi de model “basat en la modernització, el reequilibri territorial i la sostenibilitat”. El dirigent d´EUiA ha conclòs que la orientació del mateix és totalment oposada a la d´època de CiU, que va fer prevaldre “el ciment a dojo”.
Resultats d´esquerres a Islàndia, Andorra, i també a Equador
Miralles ha mostrat la seva satisfacció perquè “a dos països petits d´Europa, Islàndia i Andorra, es mou el mapa polític cap a l´esquerra”, i en el cas concret d´Andorra, el coordinador general d´EUiA ha desitjat que aquest gir també signifiqui “llibertats sindicals”.Seguint amb el tema electoral, Miralles ha felicitat el president equatorià Raael Correa pels resultats obtinguts, que venen a “consolidar espais d´esquerres a Amèrica Llatina”. Així, ha aprofitat per demanar el president dels Estats Units, Barack Obama, “respecte” pel que els pobles llatinoamericans decideixen, en aquest casper “ l´experiència de revolució cívica” que impulsa el president Correa a Equador, “en el camí del socialisme del segle XXI”.