dimarts, 4 de maig del 2010

Miralles emplaça Zapatero a canviar el seu tarannà d´acontentar tothom: "O està amb els treballadors o continua amb els especuladors"

El coordinador general d´EUiA aposta per fer front al frau fiscal i l´economia submergida, així com per una reforma fiscal progressiva

També defensa la resolució del Parlament català que demana la renovació del TC i que la unitat de les forces polítiques que l´ha fet possible “es preservi a Madrid”

(Si cliqueu a la foto, podeu veure la Resolució que vam aprovar al Ple del Parlament dijous, 29 d'abril)

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha mostrat avui la preocupació de la seva formació per les darreres dades sobre l´increment de l´atur i la pèrdua de poder adquisitiu dels salaris al nostre país. A dos dies de la celebració del Primer de Maig, Miralles ha qualificat la postura dels sindicats de “responsable”, mentre ha instat el Govern espanyol a “moure fitxa”. En concret, ha emplaçat Zapatero a “modificar el seu tarannà d´intentar acontentar tothom” pel que fa a la política econòmica: “O està amb els treballadors o continua amb els especuladors”, ha sentenciat el dirigent d´EUiA.

Miralles ha instat el president del Govern espanyol a “aprofundir en les mesures per a fer front al frau fiscal i l´economia submergida”, així com a “impulsar polítiques fiscals per a que pagui més qui més té”, front a “la lògica dels especuladors, basada en la retallada de drets i la congelació de sous i pensions”.

Miralles demana al PSC i el PSOE que es posin d´acord per a renovar el TC

D´altra banda, el coordinador general d´EUiA ha demanat al PSC i el PSOE que es reuneixin “les vegades necessàries, en públic i en privat” a fi d´arribar a un acord sobre la renovació del Tribunal Constitucional i sobre la modificació de la seva llei orgànica. “És més important aquest acord que entrar en esgrimes sobre què ha de fer el PSC respecte el PSOE”, ha dit el màxim dirigent d´EUiA, que ha afegit que el PSC és un partit “independent” que ha de tenir “força i creativitat” per aconseguir que s´avanci en el procés de renovació de l´alt tribunal, perquè hi ha un compromís amb la ciutadania i perquè “Zapatero ja va votar aquest Estatut”.

El dirigent d´esquerres també ha destacat que cal que les forces polítiques que es van unir al Parlament la setmana passada per donar suport a la resolució que demana la renovació del Constitucional, preservin de manera responsable aquesta unitat a les cambres legislatives de Madrid i expliquin el contingut de la resolució a Catalunya, a la seva ciutadania i a les seves organitzacions socials i sindicals. “Aquesta resolució va estar molt recolzada, el que va deixar en evidència als que van presentar el recurs contra l´Estatut al Constitucional”, ha assenyalat.

El líder d´EUiA ha manifestat finalment que “A EUiA treballem i apostem per a què amb aquesta unitat de forces polítiques catalanes també s´aconsegueixi, en aquesta ocasió, complir la voluntat del poble català, tal i com va passar amb l´Estatut i amb l´acord de finançament”.