dijous, 3 de juny del 2010

Miralles defensa a Sant Adrià de Besòs els "drets i deures de ciutadania per a tothom"

El coordinador general d´EUiA i diputat, que ha participat en un acte organitzat a la Casa de Cultura per la formació local i que ha presentat el seu coordinador, Gregorio Belmonte, ha explicat la Llei d´acollida a una cinquantena de persones, moltes d´elles equatorianes




També adverteix que si s´imposa la reforma laboral, hi haurà vaga general


El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha ofert avui una roda de premsa a la Casa de Cultura de Sant Adrià de Besòs, acompanyat de la cònsol primera d´Equador a Barcelona, Lucía Pazmiño, i el coordinador de la formació local i regidor, Gregorio Belmonte, amb qui posteriorment ha participat en un acte públic per explicar la Llei d´acollida de la Generalitat. Miralles ha afirmat que el Govern d´Entesa fa polítiques “pensant en les persones i en els drets de ciutadania” i ha defensat “els mateixos drets i deures per a tothom, independentment del lloc on s´ha nascut”. En aquest sentit, ha senyalat que “a la UE i de vegades també a Espanya, s´actua i es legisla d´altra manera” respecte a les persones nouvingudes, en considerar-les només com a mà d´obra sense drets i a qui s´ha d´aplicar la llei d´estrangeria”. Miralles ha titllat aquestes polítiques de “conservadores, injustes i desiguals” i ha contraposat la Llei d´acollida catalana, nascuda a partir del desplegament de l´Estatut, que té la voluntat d´anar creant “la Catalunya de tots i totes”.

Miralles adverteix que si s´imposa la reforma laboral i haurà vaga general

Entrant en temes d´actualitat, Miralles ha saludat les darreres dades sobre creixement d´ocupació i ha emplaçat el president Zapatero a no tirar endavant la reforma laboral anunciada pel ministre de Treball, perquè si és així “hi haurà una vaga general al nostre país”, ha advertit. Miralles ha aprofitat per felicitar el grup municipal de la coalició ICV-EUiA de Sant Adrià i a l´Ajuntament per haver aprovat en el darrer ple una moció de que demana la retirada del pla d´austeritat aprovat pel govern espanyol i ratificat pel Congrés (la moció ha estat presentada per la coalició roig i verda i l´han votat a favor PSC i CiU). El dirigent d´EUiA ha afegit que “el PSOE hauria de prendre bona nota de l´actitud coherent d´aquest municipi d´esquerres” on governa PSC i ICV-EUiA.

Intervenció a l´acte d´EUiA de Sant Adrià sobre la Llei d´acollida

Posteriorment, Miralles ha intervingut a l´acte ´Llei d´acollida: una oportunitat per a la igualtat´, organitzat per la seva formació a Sant Adrià, la Fundació l´Alternativa i l´associació Som.cat, i que ha tingut lloc a la Casa de Cultura. Prop d´una cinquantena de persones, algunes d´elles de la comunitat equatoriana que viu a Sant Adrià, han seguit amb interès l´explicació del diputat, que ha estat ponent d´aquesta llei en representació del grup parlamentari d´ICV-EUiA.

Miralles ha explicat que aquesta Llei ha estat possible gràcies a l´arribada d´un govern d´esquerres a Catalunya i que ha comptat amb el suport de sindicats, entitats socials i col.lectius d´immigrants, amb l´objectiu “d´impulsar drets de ciutadania independentment de la nacionalitat”. El dirigent d´EUiA i diputat ha senyalat que ha estat l´esquerra qui ha defensat l´empadronament als ajuntaments, amb el conseqüent dret a la salut, l´educació i els serveis socials per a totes les persones nouvingudes, front als plantejaments de la dreta que només considera els immigrants com a mà d´obra i que els associa a la inseguretat i la delinqüència, cas de Garcia Albiol (PP) i la seva xenòfoba campanya a Badalona.

El coordinador general d´EUiA ha explicat que la Llei d´acollida del Govern de la Generalitat era un compromís recollit a l´Estatut, “la nostra petita Constitució”, i l´ha definit com “una bona llei, de drets i deures, necessària pels reptes de la Catalunya de la diversitat”. Miralles ha afegit que aquesta llei garanteix la igualtat d´oportunitats i l´autonomia personal, pel que fa al coneixement del nostre país, de la llengua i de la legislació vigent, inclosa la laboral.

Per acabar, el dirigent d´EUiA ha animat a les persones nouvingudes que han assistit a l´acte a emportar-se un exemplar de la Llei d´acollida i també del Pacte per a la Immigració aprovat pel Parlament de Catalunya.

A l´acte, presentat pel coordinador d´EUiA de Sant Adrià i regidor, Gregorio Belmonte, també ha comptat amb la presència de la cònsol d´Equador, Lucía Pazmiño, qui ha transmès un missatge en nom del govern de Rafael Correa: “nosaltres creiem en els països de portes obertes i en la lliure mobilitat del ser humà” i ha explicat que en el seu país es respecten els drets dels desplaçats, els refugiats i els immigrants, i ha posat d´exemple els 300.000 colombians que acull Equador pel conflicte intern que viu Colòmbia.