divendres, 16 de juliol del 2010

Miralles defensa a Cornellà la vaga general i una posició unitària de les forces catalanes de rebuig a la sentència de l´Estatut

El coordinador general d´EUiA intervé en un acte a la biblioteca García-Nieto de la ciutat, juntament amb el coordinador local, Sergio Gómez

El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha declarat avui a Cornellà que “la gent treballadora i les famílies d´aquesta ciutat i de tot el Baix Llobregat pateixen els greus efectes de la crisi econòmica” i que el que proposa la seva formació és “modificar la situació que ha portat aquesta crisi: l´especulació, l´enriquiment fàcil del sector financer a costa del model productiu”, que EUiA aposta per canviar, com també les relacions laborals, per a garantir els drets dels treballadors i uns sous més dignes. En aquesta línia, Miralles ha carregat contra la reforma laboral aprovada per decret i ha apostat per la vaga general, convocada pels sindicats pel pròxim 29 de setembre. Ho ha dit en el contacte informatiu que ha ofert a la Biblioteca García-Nieto de Cornellà, abans d´intervenir en un acte públic de l´assemblea local juntament amb el seu coordinador, Sergio Gómez, sota el títol ´Respostes d´esquerres per a fer front a la crisi´. El dirigent d´EUiA ha afegit que cal defensar el model social i el sector públic i donar crèdit a les famílies i les pimes.

Preguntat pels periodistes de la localitat i la comarca si al seu parer la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l´Estatut aprofundirà la crisi, Miralles ha respòs afirmativament: “aprofundirà la crisi econòmica i també institucional, doncs afecta el finançament, les competències en matèries socials –educació, salut, immigració...- a més de vulnerar la voluntat de Catalunya” pel que fa a l´autogovern.

El coordinador general d´EUiA ha qualificat d´“´irresponsable” al TC per aquesta sentència, “de la mà del PP, ha fet saltar pels aires una proposta pactada i també ha trencat el pacte de la Constitució del 79 respecte la convivència autonòmica”. Per això, Miralles ha confiat que després de la manifestació unitària de dissabte passat, ara s´aconsegueixi “el ple de la unitat”, en referència al ple extraordinari que se celebrarà demà al Parlament i a l´intent de resolució conjunta que estan negociant les forces polítiques que donen suport a l´Estatut. Per a Miralles la posició unitària passa per “rebutjar la sentència del TC, defensar la totalitat de l´Estatut, no modificar lleis aprovades i el respecte a la voluntat popular de la nació catalana, a més de demanar a Espanya (al Congrés) la modificació de la llei orgànica del TC”.