dimarts, 13 de juliol del 2010

Miralles diu que “cal passar de la manifestació unitària al Ple de la unitat”

El diputat d´ICV-EUiA defensa que al ple extraordinari per respondre la sentència del constitucional "cal buscar els punts de trobada entre les forces catalanistes: la no acceptació de la sentència, el voler tot l´Estatut i el no modificar elements de l´autogovern presents en lleis aprovades"


Jordi Miralles, vicepresident d´ICV-EUiA i diputat ha instat les forces catalanistes del Parlament a buscar en el ple extraordinari del pròxim divendres per donar resposta a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l´Estatut, els punts de trobada, que són, per a ICV-EUiA, "la no acceptació de la sentència, el voler tot l´Estatut i la no modificació d´elements de l´autogovern." Miralles ha fet aquesta crida a la unitat en la roda de premsa del Parlament que ha tingut lloc aquesta tarda.

El diputat creu que aquest Ple és “necessari”, que “serà un dels plens més seguits pel poble de Catalunya, per la resta de pobles d´Espanya i per les institucions espanyoles, ja que ve després de la sentència i de la manifestació de dissabte de més d´un milió de persones", i “la ciutadania vol saber si el Parlament estarà a l´alçada del moment històric que vivim”. “Cal que el Parlament defensi els drets socials, nacionals i el seu autogovern davant d´una agressió d´una parella de fet contra l´autogovern: la del Partit Popular i el Tribunal Constitucional”, ha indicat.

Miralles ha apuntat que el seu grup parlamentari “no accepta la sentència ni per la forma del tribunal que la va dictar ni pel seu contingut”, i que considera que “la manifestació de dissabte va ser un èxit i un encert.” “Ara cal passar de la manifestació unitària al Ple de la unitat buscant els punts comuns i de trobada: la no acceptació de la sentència, el voler tot l´estatut i el no modificar elements de l´autogovern presents en lleis aprovades”. Així mateix ha dit que “cal travar una unitat al Congrés dels Diputats i al Senat” , que “hi ha les condicions per defensar el compliment de tot l´Estatut”, i que “no assumirem el passar pàgina i l´objectiu complert que va dir Zapatero.” “Lobjectiu complert és el pacte complert”, ha emfatitzat.

El dirigent d´esquerres ha fet esment a la reunió que mantindran el president de la Generalitat i el president del Govern espanyol aquesta setmana. “El president té la força d´haver estat al capdavant, amb altres entitats, sindicats, partits i institucions, d´una massiva manifestació a Catalunya amb l´objectiu de dir que no a la sentència i de defensar tot l´Estatut per avançar en l´autogovern”. També ha destacat que cal continuar el procés de tramitació parlamentària per canviar els membres del Constitucional “tant per Cataluya com per Espanya.” “EL TC carrega contra l´autogovern de Catalunya i contra la diversitat del procés autonòmic i genera una difícil situació per la Constitució. El diputat ha assegurat que ICV-EUiA "està compromesa amb què el PP ho pagui, perquè el tribunal constitucional és el braç executor del PP, i esperem contagiar sector progressistes i federalistes d´arreu de l´Estat."

Miralles ha destacat els projectes de llei del llibre segon del codi i el del tram català de l´IRPF que s´aprovaran al pròxim Ple del Parlament 14 i 15 de juliol. Pel que fa al primer, ha expressat que tenint en compte que qualsevol procés de separació és una situació difícil, “aquest projecte de llei busca la corresponsabilitat parental abans, durant i després del procés de separació, en el sentit que es posa com a interès suprem el nen o la nena.” “És un pas molt important respecte l´atenció d´una realitat que es dóna al nostre país. Es passa del conflicte a compartir les solucions abans, durant i després del procés.”Pel que fa al segon projecte de llei, Miralles ha dit que per a ICV-EUiA és molt rellevant perquè és “una mostra d´exercir l´autogovern, i perquè és una de les aportacions del nostre grup i del Govern a una manera d´entendre diferent de la del Govern espanyol de la reducció del dèficit.” “El Govern espanyol només té al cap la reducció de la despesa, el Govern català va acompanyar la reducció de la despesa de com incrementar els ingressos. És molt important que les rendes més altes, que són les que més tenen, paguin més.” El diputat ha afegit que amb aquesta llei es posa en qüestió un dels arguments de CiU, que deia que aquesta mesura no veuria la llum. “Doncs veurà la llum en aquest ple i serà una mesura efectiva a partir de l´1 de gener de 2011”, ha subratllat.

Miralles ha lamentat que en el ple dels dies 14 i 15 es pugui viure una situació esperpèntica en el moment de la votació de l´oposició dels nous membres de la Sindicatura de Comptes i del Consell Audiovisual de Catalunya. “No es val una doble moral de CiU quan es parla de la renovació d´institucions importants. El que li reclama al TC no s´ho aplica amb la Sindicatura de Comptes. CiU no té credibilitat i busca els interessos de partit i no els de país, de les institucions i de l'autogovern.