dimarts, 20 de juliol del 2010

Miralles diu que "ni Geli ni Castells ens representen amb la seva proposta de copagament sanitari"

El coordinador general d'EUiA i diputat també ha cridat els federalistes a “sortir de l’armari”, aplegar-se i passar a l'acció

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha carregat avui en roda de premsa contra la proposta de copagament sanitari que defensen la consellera de Salut, Marina Geli, i el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, segons un article publicat a ‘El Periódico’ de Catalunya. “Si aquest és el plantejament del conseller i la consellera, en aquesta matèria no ens representen”, ha sentenciat Miralles, qui ha recordat que aquesta “no és la posició del Govern” i ha advertit que de tirar endavant aquesta mesura “ens tindran en contra a Catalunya i Epanya”, en referència als grups parlamentaris d’ICV-EUiA i IU.

Miralles ha qualificat el copagament sanitari d’“erroni i injust” i ha anunciat que si a la trobada de comunitats autònomes -prevista per aquest dimecres- s’intenta col.lar aquest “nou impost sobre la malaltia”, a la coalició roig i verda “ens trobaran mobilitzats al carrer, en defensa de l’equitat i la salut pública”.

Defensa al Congrés de la resolució del Parlament sobre l’Estatut i aposta pel federalisme

D’altra banda, el dirigent d’EUiA i diputat, ha dit que a la seva formació estan satisfets amb el resultat del debat que es va produir al ple extraordinari del Parlament, divendres passat, i amb la resolució unitària que es va aprovar. Així, ha explicat que el grup d’ICV-EUiA-IU té la voluntat de sumar demà al Congrés dels Diputats, però en el cas que no sigui possible presentar una única resolució que defensi la totalitat de l’Estatut, els roig i verds votaran les d’altres grups que vagin en aquesta línia, a més de presentar la pròpia.

Miralles ha fet un incís per explicar que la seva formació vol contribuir a que l’opció federalista “surti de l’armari” i a que aquells que defensen aquest model d’estat “no continuem dispersos”, doncs el dirigent d’EUiA creu que “estem malacostumats a veure només el nacionalisme conservador català, el nacionalisme espanyol i l’independentisme”, mentre els federalistes “o estan desapareguts o ens tenen silenciats”. Així, ha proposat “passar a l’acció” i defensar el federalisme en els terrenys polític, social, sindical, mediàtic i universitari. Així mateix, ha recordat que “EUiA sempre hem defensat el dret d’autodeterminació, que vol dir que el poble decideixi, com ha fet el poble català amb l’Estatut i per això volem que es compleixi”.

Missatge per a ZP

Seguint amb el tema de la sentència del TC sobre l’Estatut i en concret pel que fa a la trobada prevista per dimecres entre el president Montilla i el president Zapatero, el coordinador general d’EUiA ha instat el president espanyol a “moure peça” davant la “seriosa situació política i institucional” en què ens trobem i de la qual ha responsabilitzat el PP –“el cos teòric”- i el TC –“el braç executor”-, i també al PSOE per la seva “passivitat”. En aquest sentit, Miralles vol que Zapatero ”garanteixi el que va pactar amb el poble i les institucions de Catalunya”, és a dir, la totalitat de l’Estatut, posant tots els instruments polítics i jurídics que calguin, “per a refer el pacte, modificar la legislació... o que es plantegi a mig termini la reforma de la Constitució” doncs “l’estat de les autonomies ha arribat al seu límit” i el model de l’Espanya d’avui ha de basar-se en la seva “plurinacionalitat”.

La nova pàgina web d’EUiA, “un piquet al servei de la vaga general, de l’Estatut i d’una nova majoria d’esquerres”

Miralles també ha aprofitat la roda de premsa d’avui per a presentar la nova pàgina web de la formació, “un web 2.0 que permet la connexió amb les xarxes socials Facebook, Twiter, Flickr, Youtube... amb una estructura dinàmica adaptada a l’actualitat i que integra canals RSS que permeten la difusió automàtica dels continguts del web a la xarxa”, ha explicat el coordinador general d’EUiA, qui ha afegit que aquesta eina té la voluntat de ser “un piquet al servei de la vaga general, de l’Estatut i d’una nova majoria d’esquerres”.