dimarts, 14 de setembre del 2010

Miralles: “Corbacho vol canviar el pacte del Tinell pel del Majèstic”

El coordinador general d’EUiA aposta per reforçar l’acord d’esquerres davant una hipotètica sociovergència

El Consell Nacional d’EUiA aprova el pla d’acció de cara a la vaga general i les llistes a les eleccions al Parlament: Miralles, Civit i Salmeron ocuparan els números tres, vuit i tretze de la llista d’ICV-EUiA

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Jordi Miralles, considera “errònia” l’aposta del ministre de treball, Celestino Corbacho, qui ha assegurat que no li importaria un govern de CIU i PSC sempre que José Montilla en fos president. Miralles s’ha mostrat sorprès que “Corbacho s’hagi decidit pel canvi, el canvi del Tinell pel del Majèstic”, i ha dit que el que cal és “reforçar l’acord d’esquerres”.

Abans del Consell Nacional d’EUiA, Miralles ha preguntat al PSC “si ampliar els concerts educatius, tenir present la desgravació de mútues privades o si desficalitzar encara més Catalunya és una política progressista”. El coordinador general d’EUiA ha conclòs que davant les polítiques conservadores del Majèstic, la seva formació segueix ubicada en la “lògica d’esquerres” i que en les properes eleccions els electors tindran present que “Corbacho és el candidat de la reforma laboral i el del Majèstic”.

Aprovades les llistes a les eleccions al Parlament

El Consell Nacional celebrat aquest dilluns a Barcelona ha aprovat també les llistes de candidats que concorreran a les properes eleccions al Parlament. Miralles és el cap de llista d’EUiA per Barcelona i número tres a la llista d’ICV-EUiA. Com a número dos a la llista per Barcelona l’acompanyarà la diputada Mercè Civit, “una dirigent sindical de CCOO i també del moviment feminista”. El número tres de la llista d’EUiA serà l’actual regidor d’Hospitalet de Llobregat, Alfons Salmeron, “una persona per incorporar el municipalisme i també part de l’àrea metropolitana de Barcelona”. Miralles, Civit i Salmeron ocuparan, respectivament, els números tres, vuit i tretze de les llistes d’ICV-EUiA.

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha destacat també que a la llista per Barcelona hi haurà quatre secretaris generals de CCOO d’àmbit federatiu que són: Miguel Peláez (secretari general de la Federació de Construcció i Fusta); Maria José Saura (responsable d’universitats); Miguel Ángel Domínguez (responsable d’alimentació); i Àngel Crespo (secretari general de CCOO del Barcelonès. Pel que fa a la resta de demarcacions, Salvador Queral, sindicalista i membre del moviment antinuclear, serà el cap de llista de la formació per Tarragona; Anna Laviña, que durant molts anys ha portat els temes de dones de CCOO, per Lleida; i Jordi Córdoba, lligat al municipalisme, per Girona.

Pla d’acció de cara a la vaga general

El Consell Nacional ha aprovat també el pla d’acció de cara a la vaga general del 29 de setembre. Miralles ha explicat que EUiA està treballant a fons per garantir l’èxit de la vaga i ha desitjat que serveixi perquè el govern de Zapatero rectifiqui la seva política econòmica que ha comptat amb la complicitat de CIU.

D’altra banda, el consell nacional ha comptat amb les intervencions dels secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez. Gallego ha denunciat la “campanya de descrèdit” que, al seu parer, estan patint els sindicats i ha dit que “les retallades amenacen el feble estat de benestar d’aquest país”. De la seva banda, Josep Maria Álvarez ha agraït a EUiA el procés d’acompanyament que la formació està donant arreu del territori a l’hora de sumar adhesions a la vaga general. Álvarez s’ha mostrat convençut que la vaga serà un èxit però, alhora, ha alertat que “hi ha por”. Per aquest motiu ha apel•lat al treball comú i ha dit que després de la vaga el govern espanyol haurà de derogar part de la norma. El secretari general d’UGT de Catalunya ha conclòs que “amb les mesures econòmiques adoptades el govern espanyol està renunciant al canvi de model productiu”.