dissabte, 13 de novembre del 2010

ICV-EUiA denuncia el “cinisme” del PP sobre el fet migratori i es compromet a portar la formació a la fiscalia cada cop que “vomiti racisme”

Miralles recorda López Raimundo: “Català d’origen, català d’adopció: som un únic poble”

El coordinador general d’EUiA i número 3 d’ICV-EUiA a les eleccions, Jordi Miralles, ha fet una crida als ciutadans i ciutadanes de Badalona a lluitar contra el discurs xenòfob i racista del PP mitjançant la construcció de la comunitat des de la proximitat, la garantia de drets i deures per a tothom i plantant cara als populars i, concretament, al seu líder a Badalona, Xavier Garcia Albiol. En aquest sentit, Miralles ha dit que “cada vegada que el PP vomiti racisme, ICV-EUiA els portarà a la fiscalia”. El també diputat ho ha dit durant un acte de campanya al Centre Cívic La Salut de Badalona.

El candidat número 3 de la coalició ha advertit que el PP està fent servir Badalona i el barri de Llefià, com a “banc de proves” d’aquest discurs racista i que en funció de com li sorti ho extendran a altres municipis. Per això Miralles ha fet una crida a lluitar contra “un PP centralista, profundament conservador, que fot la mà al calaix, que ens va portar a la guerra i que ens vol dividir per la llengua i amb el fet migratori”.

Durant la seva intervenció, Miralles ha destacat la gran transformació de Badalona durant els anys 70 de la mà de PSUC i ha recordat les paraules del difunt Gregorio López Raimundo quan va dir que “català en origen, català d’adopció, som un únic poble”. “Vam aconseguir ser un únic poble i no ens van dividir, ara han passat 30 anys i ICV-EUiA seguim compromesos amb el contingut de les paraules de López Raimundo”, ha dit Miralles.

De la seva banda, el candidat de la coalició a les eleccions, Joan Herrera, ha denunciat el cinisme del PP pel que fa a la immigració ja que, segons el candidat, quan el PP governava els immigrants il•legals arribaven a Espanya per Barajas per explotar-los i perquè els grans latifundis s’enriquissin a costa seva. “Estan fent la campanya de l’odi, i en política no s’hi val tot, tampoc la política sense escrúpuls i sense cor”, ha dit Herrera que creu que les sigles del PP haurien de voler dir Partit de la Por.
L’acte de campanya a Badalona ha comptat també amb les intervencions del cap de llista d’ICV-EUiA per Badalona, Carles Sagués, i la candidata i regidora de la coalició, Carme Martínez. També han assistit la coordinadora local d’EUiA, Assun Garcia, i el responsable d’educació d’EUiA i regidor d’Educació i Solidaritat de Sant Adrià de Besòs, Gregorio Belmonte.