dissabte, 20 de novembre del 2010

ICV-EUiA vol fer de les eleccions un “acte de reafirmació” davant una dreta que "no ens farà callar"

Miralles demana la “mobilització política i electoral” de la gent d’esquerres per anar més enllà en l’estat de benestar” i aconseguir una Catalunya “justa, sostenible i democràtica

El cap de llista d’ICV-EUiA a les eleccions, Joan Herrera, ha demanat fer de les eleccions del proper dia 28 de novembre “un acte de reafirmació” davant la dreta de CiU i PP, la patronal, les elèctriques, les farmacèutiques i el Tribunal Constitucional que ¨no ens faran callar" i els demostrarem que "d’esquerra dèbil i desarmada res, estan equivocats”. “Volen una esquerra desarmada”, ha dit Herrera, però “nosaltres estem orgullosos”.

Herrera ha fet una crida a la gent d’esquerres que vota ICV-EUiA a “aixecar la veu”, tenir paraula al Parlament i els propers 4 anys per decidir quines polítiques cal fer. “Aixecar la veu o callar. Renunciar a decidir o prendre la paraula, aquest és el dilema”, ha dit i ha posat de manifest que fer callar ICV-EUiA és el que voldria la dreta, la patronal, les elèctriques, les farmacèutiques, i el Tribunal Constitucional. “No ens faran callar”, ha dit perquè “la gent que vota Iniciativa-Verds-Esquerra Unida és la que aixecarà la veu per exigir una nova economia i una nova política”, ha assegurat.

El cap de llista d’ICV-EUiA s’ha dirigit a tota aquella gent que encara no sap si anar a votar per assegurar-los que tant si la coalició està al govern com a l’oposició estaran al costat de la gent que ho passa malament i que “plantarà cara a la crisi, a la dreta i a tots els intents de retallar els drets dels treballadors i treballadores, dels pensionistes, dels joves, de les dones, Aixa com tot els intents de malmetre el medi ambient. “Perquè estem convençuts que hi ha alternativa, que hi ha solucions”, ha dit. “Volem tenir esperança perquè el futur no està escrit. El 28N el vostre vot escriu el futur”, ha afegit.

Finalment, Herrera ha donat tres raons més per demanar el vot per ICV-EUiA: “per aturar una dreta amb ganes de revenja”, perquè "cal una esquerra que no es resigna i no renuncia a acords amb d’altres forces d’esquerres” i perquè “hi ha mil raons per lluitar”. “Són raons que no depenen d’estar al Govern o a l’oposició”, ha dit Herrera que també ha afirmat que “aquestes 3 raons són el nostre compromís amb els que potser no són poderosos, però són una majoria d’esquerres. Ells són gent de poder, nosaltres som el poder de la gent”, ha dit Herrera.

Miralles apel·la a la "mobilització política i electoral"

El número 3 de la coalició, Jordi Miralles, ha demanat “la mobilització política i electoral” de la gent d’esquerres el proper 28-N “per anar més enllà en l’estat de benestar” i aconseguir una Catalunya “justa, sostenible i democràtica”. Miralles ha recordat que els catalans estan acostumats a mobilitzar-se per les causes justes com, per exemple, a favor de l’escola pública, en contra de les corrides de toros i de la reforma laboral...i que el 28-N cal mobilitzar-se perquè “les persones tinguin més oportunitats, més drets i més autonomia personal” i, segons Miralles, això només ho pot garantir ICV-EUiA.

El també coordinador general d’EUiA ha criticat el model de societat que proposa CiU, “un model basat en les retallades, les privatitzacions i l’acontentament dels lobbies”. “El candidat de la Catalunya Millet, no millor, el cap de llista de la candidatura del 4%, Artur Mas, pretén promoure noves injustícies, desigualtats i una Catalunya insolidària entre la seva gent”, ha dit Miralles.

iralles ha explicat que ICV-EUiA s’està convertint en una “esquerra d’acollida” dels votants socialistes desconcertats i que fins al dia 28 de novembre també “ho volem ser dels decebuts”. Per tot, Jordi Miralles ha recordat que en les properes eleccions “ens juguem molt i hem de decidir quina Catalunya volem de present i futur” .

De la seva banda, la candidata número 8, Mercè Civit, ha fet una aposta per un model de creixement més sostenible i ha denunciat el programa ocult de CiU basat en reduir l’estat de benestar, fomentar el contracte a temps parcial, més beneficis pels empresaris i menys drets pels treballadors, entre altres coses. “No podem deixar passar a la dreta”, ha dit Civit, i ha recordat que ICV-EUiA aposta per la “creació d’ocupació estable i digne i amb condicions dignes de treball”.

El número 13 de la llista d’ICV-EUiA i regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Alfonso Salmerón, ha fet una crida a no abaixar la guàrdia i a recuperar l’esperit de rebel•lia que durant 40 anys de dictadura va tenir molta gent. Salmerón ha criticat que el govern de Zaapatero està “segrestat pels mercats” i ha denunciat que “l’única manera que es prengui la cartera als ciutadans és robant-los la cartera”.

Representació de tots els candidats de la coalició

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de Ricard Gomà i Isabel Ribas i s’han pogut escoltar les intervencions del candidat per Lleida, Francesc Pané; la candidata per Tarragona, Hortènsia Grau; el candidat per Girona, Joan Boada; la número 2 de la llista, Dolors Camats, i el president d’ICV, Joan Saura.

recisament, Saura ha afirmat que l’objectiu final de la política és que totes les persones puguin tenir un projecte de vida autònom i desenvolupar les seves potencialitats. Des d’aquest punt de vist, Saura ha dit que el balanç de govern dels últims anys ha estat bo i que s’han fet coses que no s’havien fet mai durant 23 anys de govern de CiU. El president d’ICV ha matisat l’eslògan de CiU i ha dit que hauria de dir: “Una Catalunya millor... pels poderosos”. “Nosaltres volem una Catalunya socialment justa i ecològicament sostenible”, ha afirmat Saura, i ha conclòs que a ICV-EUiA “no estem decebuts i estem obsessionats en seguir construint el nostre futur”.


Front Polisario, convidat a l’acte

L’acte ha comptat amb la presència convidada del representant del Front Polisario a Catalunya, que ha estat rebut entre aplaudiments i crits de suport. Ha agraït el suport i la solidaritat d’ICV-EUiA amb el poble sahrauí , ha denunciat el silenci còmplice de la comunitat internacional amb el drama sahrauí i ha dit sentir vergonya per la postura que està adoptant el govern espanyol.

També s’ha pogut escoltar la música del cantant de Bellvitge, Dani Flaco, que ha fet posar dempeus les 1.000 persones aplegades al cinema Urgell, a Barcelona, amb una versió de la cançó de Lluís Llach, “Que tinguem sort”.